Електрична духовка ua шановні покупці!



Скачати 271.28 Kb.

Дата конвертації11.06.2017
Розмір271.28 Kb.

142960
Інструкція з експлуатації, установки та підключення
17
Електрична духовка
UA
Шановні покупці!
Ми вдячні вам за покупку та сподіваємося, що ви зможете самі
переконатися в надійності наших приладів.
Дана інструкція з експлуатації допоможе вам швидко познайомитися з нашою новою плитою. Просимо вас уважно прочитати інструкцію перед початком роботи. Застереження щодо безпеки, ви зможете знайти на сторінці 17. При доставці
необхідно перевірити, чи не має ваш прилад пошкоджень.
Ми сподіваємося, що ви отримаєте велике задоволення під час користування нашими приладами впродовж багатьох років.
Зміст
Електрична духовка .................................................. 17
Шановні покупці!
Застереження по безпеці ............................................ 17
Використання
Утоплені ручки Push-pull
Індикаторні лампочки
Охолоджуючий вентилятор
Вимикач дверцят
Опис приладу .............................................................. 18
Початок роботи ........................................................... 18
Духовка
Таймер, що програмується
Поради щодо використання духовки
Духовка......................................................................... 19
Важливі застереження!
Управління
Режими роботи
Рівні приготування
Приладдя духовки
Телескопічні спрямовувачі
Жировий фільтр
Приготування випічки з тіста
Запікання м’ясних страв
Примітки до таблиці приготування:
Приготування за допомогою інфрачервоного нагрівача
Технічне обслуговування та чищення ....................24
Духовка
Усунення пошкоджень ...............................................26
Важливо!
Заміна запасних частин .............................................26
Інше приладдя
Лампочка духовки
Інструкція з установки та підключення .................27
Техніка безпеки при монтажі
Монтаж електричної духовки ...................................27
Електричне підключення ..........................................28
Технічні дані.................................................................29
Сервіс.............................................................................30
Ремонт
Таблиця даних
Застереження по безпеці
• Щоб уникнути небезпеки удару електричним струмом, плиту може підключити до електромережі лише сервісний центр або уповноважений фахівець.
• У випадку, якщо ремонт приладу проводить не спеціаліст,
існує небезпека удару електричним струмом або короткого замикання. Щоб уникнути будь-яких пошкоджень, не проводьте ремонт самостійно. Зверніться в сервісний центр та викличіть фахівця.
• Важливо: стежте, щоб маленькі діти не знаходилися поблизу плити, а старші діти користувалися плитою лише під наглядом дорослих.
Небезпека опіку! Духовка та приладдя сильно нагріваються під час роботи. Щоб уникнути опіків, користуйтеся кухонними рукавичками.
• Якщо поруч з плитою знаходиться підключений до електромережі прилад, необхідно стежити, щоб провід не торкався працюючих конфорок та не був затиснутий гарячими дверцятами духовки, оскільки це може стати причиною короткого замикання.
• Ніколи не чистіть духовку за допомогою пристрою, що подає
гарячу пару під високим тиском, оскільки це може викликати коротке замикання.
• Під час роботи дверцята духовки можуть сильно нагріватися.
Саме тому, деякі моделі мають три скла, щоб зменшити нагрівання поверхні дверцят.
• Прилад виготовлено відповідно до діючих стандартів безпеки.
Однак, ми наполегливо рекомендуємо особам, що мають фізичні та психічні вади, або проблеми руху, а також особам,
які не мають достатньо досвіду та навичок, не користуватися приладом без належного нагляду. Такі ж рекомендації щодо користування приладом стосуються і дітей.
Використання
Цей прилад призначено для використання лише в домашньому господарстві. Ніколи не використовуйте прилад в інших цілях!
В даній інструкції докладно описані можливості використання плити.
Утоплені ручки Push-pull
(лише в деяких моделях)
Щоб управляти ручками, необхідно їх злегка натиснути, щоб вони вискочили зі свого місця, а потім встановіть їх на відповідні варильні зони, виберіть температуру духовки та режим нагріву.
Коли увімкнено варильні зони та духовку, кільце навколо відповідної ручки – світиться.
Після завершення приготування, поверніть ручку в початкове положення та злегка натисніть.
ЗАСТЕРЕЖЕННЯ!
Ручки Push-pull можна звільняти та натискати лише, коли вони знаходяться в початковому положенні.
Індикаторні лампочки
Освітлений покажчик
(лише в деяких моделях)
Покажчик над робочою кнопкою буде світитися, коли увімкнено духовку.
Червоне світло
Вмикається червоне світло, коли працюють нагрівачі духовки,
та вимикаються, коли досягнуто встановлену температуру.
Охолоджуючий вентилятор
(лише в деяких моделях)
Прилад обладнано вбудованим охолоджуючим вентилятором та панеллю управління.
Охолоджуючий вентилятор приводиться в дію під час вибору режимів нагріву духовки.

142960
Інструкція з експлуатації, установки та підключення
18
Додаткове охолодження
(лише в деяких моделях)
Охолоджуючий вентилятор деякий час працює після вимкнення духовки та додатково охолоджує прилад.
Вимикач дверцят
(лише в деяких моделях)
Дверцята духовки оснащені спеціальним вимикачем, який вимикає нагрів духовки (лише при вентиляційному нагріві) при відчинених дверцятах духовки та вмикає нагрів при зачиненні
дверцят.
Цей символ на виробі або на його упаковці
позначає, що з ним не можна поводитися, як із
побутовим сміттям. Замість цього його необхідно
повернути до відповідного пункту збору для
переробки електричного та електронного обладнання.
Забезпечуючи належну переробку цього виробу,
Видопомагаєте попередити потенційні негативні наслідки
для навколишнього середовища та здоров’я людини, які
могли би виникнути за умов неналежного позбавлення від
цього виробу. Щоб отримати детальнішу інформацію
стосовно переробки цього виробу, зверніться до свого
місцевого офісу, Вашої служби утилізації або до магазина,
де Ви придбали цей виріб.
Опис приладу
На малюнку зображено одну з моделей вбудованих духовок. В
цій інструкції дається опис для різних моделей духовок, тому можуть бути описані функції та обладнання, яких немає у вашому приладі.
Панель управління
Ручка дверцят духовки
Скляні дверцята духовки

1 2 3 4

1 Ручка вмикання/вимикання та вибір режимів нагріву
2 Таймер, що програмується (лише в деяких моделях).

3 Ручка регулювання температури
4 Сигнальна лампочка духовки (світиться під час нагрівання, вимкнена при досягненні необхідної температури).
Початок роботи
Духовка
Витягніть усе приладдя з духовки та помийте її теплою водою та звичайним миючим засобом. Ніколи не використовуйте агресивних засобів для чищення, оскільки вони можуть подряпати поверхню!
Під час першого нагрівання духовки виникне характерний запах
„нового приладу”. Це нормальне явище, просто провітріть приміщення!
Таймер, що програмується
(лише в деяких моделях)
Установіть точний час доби згідно інструкції для використання таймера, що програмується. Установка часу – обов’язкова для правильного функціювання плити, оскільки робота приладу можлива лише після установки часу.
Поради щодо використання духовки
• По можливості користуйтеся темними, силіконовими або емальованими деками для випікання, оскільки вони дуже добре передають тепло.

142960
Інструкція з експлуатації, установки та підключення
19
• Попередній розігрів духовки необхідний лише, якщо це вказано в рецептах, або в таблицях приготування в даній
інструкції.
Таймер
(тільки в деяких моделях)
Установки таймеру можна робити в діапазоні від 0 до 120
хвилин.
По годинниковій стрілці поверніть перемикач до необхідної
позиції. Після закінчення встановленого часу духовка автоматично відключається.
Якщо Ви не хочете використовувати функцію таймеру або ж якщо час готування менший за 15 хвилин (попередній розігрів,
готування піци...), так само якщо час готування довший за 120
хвилин (деякі страви вимагають тривалого готування), ми рекомендуємо користуватись ручними установками. Просто поверніть перемикач ліворуч, до позиції . Духовка відключиться, коли перемикач в позиції 0 .
Духовка
Важливі застереження!
• Ніколи не розміщуйте алюмінієву фольгу, деко та інший посуд на дно духовки. Емаль духовки може пошкодитися через надмірне нагрівання.
• Фруктові соки, що капають з деко для випікання, можуть утворити плями на емалі, які дуже важко усунути.
Управління
Духовка керується за допомогою ручки вибору режимів нагріву та ручки вибору температури.
Ручка вибору температури
Ручка вибору режимів нагріву
Режими роботи
Духовка має наступні режими нагріву:
Освітлення духовки

У деяких моделях вбудовано дві лампочки в духовку: одна – на верхній частині задньої стінки, друга – посередині правої
бокової стінки.
Освітлення духовки можливо ввімкнути незалежно від інших функцій.
Освітлення допоможе при чищенні або при використанні
залишкового тепла духовки.
Впродовж роботи інших функцій духовки освітлення вмикається автоматично під час вибору режимів роботи духовки.
Верхній/нижній нагріви
Нижній та верхній нагрівачі рівномірно розприділяють тепло.
Випікання здоби та запікання м’яса можливе лише на одному рівні.
Інфрачервоний нагрів
Тепло надходить безпосередньо з інфрачервоного нагрівача,
який розміщено в верхній частині духовки. Цей режим найбільше підходить для запікання невеликих кусків м’яса,
наприклад, біфштекс, ковбаса, шніцель, тощо.
Інфрачервоний нагрів + робота вентилятора
Інфрачервоний нагрівач та вентилятор працюють одночасно.
Цей режим найбільше підходить для запікання великих кусків м’яса або домашньої птиці на одному рівні. Цей режим можна також використовувати для утворення хрусткої скоринки.

142960
Інструкція з експлуатації, установки та підключення
20

Вентиляційний нагрів + верхній/нижній нагріви
У цьому режимі одночасно працюють нижній, верхній нагрівачі
та нагрівач вентилятора. Вентилятор забезпечує рівномірне розприділення тепла всередині духовки. Цей режим найбільше підходить для всіх видів випічки, розморожування продуктів, а також для сушіння фруктів та овочів. Розміщуючи деко зі
стравою у розігріту духовку – зачекайте, поки не погасне лампочка. Найкращі результати ви отримаєте при випіканні на одномі рівні. Духовку необхідно завчасно нагріти.
Скористайтеся для установки деко 2-им та 4-им рівнями спрямовувачів (якщо рахувати знизу).
Температура приготування буде нижча, чим при класичному режимі нагріву. Крім деко, що додаються, ви можете скористатися інщими деко та формами для випічки.
Нагрів знизу/Програма Aqua clean


Працює лише нижній нагрівач. Використовуйте цей режим лише, коли необхідно запекти страву знизу (випічка борошняних виробів з фруктовою начинкою). У такому випадку ви можете встановити бажану температуру.
Нижній нагрів + Aqua clean можуть використовуватися для чищення духовки (див. розділ „Технічне обслуговування та чищення”).
Рівні приготування
Деко для випікання та інше приладдя (решітка духовки, деко для випікання, тощо) можна помістити на 5 рівнях духовки.
Відповідність рівнів вказано в таблицях, що подано нижче.
Відлік рівнів проводиться знизу вверх!
В залежності від моделі, духовка може мати три типи спрямовувачів деко. Телескопічні спрямовувачі вставляються у
2
ий
, 3
ій та 5
ий рівні. У випадку рельєфних спрямовувачів,
решітку та деко для випікання необхідно завжди вставляти в спрямовувачі.
Приладдя духовки
(в залежності від моделі)
Решітка духовки використовується як підставка для посуду,
або для запікання продуктів безпосередньо на решітці.
Неглибоке деко використовується для випікання печива та бісквітів.
Глибоке деко використовується для запікання м’яса та випічки з дріжджового тіста, а також як посуд для жиру/олії, що капає,
під час запікання на решітці.
Примітка! Якщо глибоке деко використовується для жиру/олії,
що капає, його не можна розміщувати на перший нижній рівень.
Задня стінки духовки має каталітичне покриття, яке може зняти або встановити лише фахівець.
Телескопічні спрямовувачі
(лише в деяких моделях)
Примітка! Телескопічні спрямовувачі та інше приладдя духовки нагріваються під час процесу приготування!
Користуйтеся кухонними рукавичками або іншими матеріалами під час діставання приладдя з духовки!
Телескопічні спрямовувачі розміщені зліва та справа духовки на трьох різних рівнях.
• Щоб встановити деко чи решітку, спочатку витягніть спрямовувачі одного рівня.
• Помістіть деко чи решітку на спрямовувачі та засуньте їх до кінця духовки.
Лише після цього зачиніть дверцята духовки.
Жировий фільтр
(в залежності від моделі приладу)
Жировий фільтр на задній стінці приладу захищає вентилятор,
нагрівач і внутрішні деталі приладу від випадкового забруднення жиром. При готуванні м’яса в духовці ми рекомендуємо використовувати жировий фільтр. Не ставте фільтр під час готування випічки - це може призвести неякісне випікання тіста (напр., булочки з горіхами).

142960
Інструкція з експлуатації, установки та підключення
21
Приготування випічки з тіста
Для випічки борошняних виробів Ви можете використовувати верхній/нижній нагрів.
Примітка! Не забудьте зняти жировий фільтр!
Застереження
• Під час випікання борошняних виробів враховуйте рекомендації щодо рівня приготування, температури та часу випікання, але не покладайтеся на свій попередній досвід,
оскільки значення, що вказані в таблиці, встановлені та перевірені саме для цього типу духовки.
• Якщо Ви не знайдете рекомендації щодо бажаної страви в таблиці, скористуйтеся інформацією для подібної страви.
Випікання за допомогою верхнього та нижнього
нагріву
• Користуйтеся лише одним рівнем розміщення деко.
• Режим „верхній/нижній нагрів” найбільше підходить для випікання сухого печива, хліба та кексів. Користуйтеся деко темного кольору. Деко світлого кольору відбиває тепло і
випічка не підрум’янюється.
• Завжди розміщуйте форми для випікання на решітку. Якщо ви використовуєте деко, що додається до духовки, решітку витягніть.
• Попередній розігрів зменшує час приготування. Випічку розміщуйте в духовку лише, коли досягнеться необхідна температура. Тобто, коли червона сигнальна лампочка не погасне вперше.
Випікання за допомогою вентиляційного нагріву
• Цей режим найбільше підходить для випікання тістечок та тортів з фруктовою начинкою на кількох рівнях одночасно.
• У цьому режимі ви можете користуватися формами для випічки світлих кольорів.
• Зазвичай температура при цьому режимі нижча, чим при верхньому/нижньому нагріві. (див. «Таблиця випікання»).
• Випічку з соковитою начинкою (наприклад, фруктовий торт)
можна випікати максимум на двох рівнях одночасно.
• Ви можете готовити різні види випічок одночасно, якщо температура для їх випікання майже однакова.
• Час випікання для різних видів продуктів відрізняється. Тому,
необхідно діставати з духовки одне деко раніше, чим інше.
• Випічка, така як пиріжки, тістечка, повинна бути одного розміру та однакової товщини. Випічка різних розмірів може пропектися не однаково.
• Якщо ви печете велику кількість випічки одночасно, в духовці
виникає велика кількість пари та створюється конденсат на дверцятах духовки.
Поради щодо випікання
Чи пропеклась випічка?
Проткніть випічку дерев’яною паличкою в найвищому місці.
Якщо на паличці не залишиться тіста, випічка готова. Ви можете вимкнути духовку та скористатися залишковим теплом.
Випічка осіла
Перевірте рецепт. Наступного разу використовуйте менше рідини. Стежте за часом змішування, особливо при використанні кухонних міксерів.
Випічка надто світла знизу
Користуйтеся деко темного кольору, або помістіть деко на один рівень нижче, або увімкніть нижній нагрів наприкінці випікання.
Сирний пиріг не зовсім готовий
Необхідно зменшити температуру випікання та збільшити час випікання.
Примітки до таблиці випікання:
• Температура в таблиці вказана по інтервалам. Спочатку виберіть низьку температуру. Ви завжди можете збільшити температуру, якщо необхідно.
Час випікання – орієнтовний і може змінюватися в залежності від індивідуальних характеристик.
• Позначка зірочка * означає, що духовку необхідно попередньо нагріти.
Таблиця випікання
Тип випічки
Рівень (знизу)
Температура
(°C)
Час випікання
(в хвил.)
Солодка випічка
Пиріг з родзинками
2
160-170
55-70
Рулет
2
160-170
60-70
Пиріг з відкритою фруктовою начинкою
2 160-170 45-60
Ватрушка
2
170-180
60-80
Фруктовий пиріг
2 180-190 50-70
Фруктовий пиріг з глазур’ю
2 170-180 60-70
Бісквіт*
2
170-180
30-40
Пісочний пиріг
3 180-190 25-35
Фруктовий пиріг, мішане тісто
3 170-180 50-70
Вишневий пиріг
3 180-200 30-50
Рулет з варенням*
3 180-190 15-25
Відкритий пиріг з фруктами
3 160-170 25-35
Здобна булочка
2 180-200 35-50
Різдвяний пиріг
2 170-180 45-70
Яблучний пиріг
2 180-200 40-60
Випічка з листового тіста
2 170-180 40-60
Пікантна випічка
Беконів рулет
2 180-190 45-60
Піца*
2 210-230 30-45
Хліб
2
190-210
50-60
Булочки*
2
200-220
30-40
Дрібна випічка
Булочки з кмином
3 170-180 15-25
Сухе печення
3 170-180 20-30
Датське печення
3 180-200 20-35
Печення з листового тіста
3 190-200 20-30
Тістечка зі збитими вершками
3 180-200 25-45
Заморожена випічка
Яблучний пиріг, сирний пиріг
2 180-200 50-70
Сирний торт
2 180-190 65-85
Піца
2 200-220 20-30
Крокети, запечені в духовці*
2 200-220 20-35
Картопля, запечена в духовці
2 200-220 20-35

142960
Інструкція з експлуатації, установки та підключення
22
Запікання м’ясних страв
Для запікання м’яса використовуйте верхній/нижній нагрів або вентиляційний нагрів.
Найбільш підходящий режим нагріву для кожного виду посуду зазначено в таблиці „Запікання м’ясних страв” виділеним шрифтом.
При готуванні м’яса в духовці ми рекомендуємо
використовувати жировий фільтр (в залежності від моделі
приладу).
Поради щодо використання посуду
• Використовуйте емальовані, скляні термостійкі деко,
глиняний або чавунний посуд.
• Ми не рекомендуємо використовувати посуд з нержавіючої
сталі, оскільки він відбиває тепло.
• Закривайте кришкою посуд під час запікання, або обмотуйте м’ясо у фольгу. М’ясо буде соковитішим та духовка не сильно забрудниться.
• У відкритій посуді м’ясо запечеться швидше. Дуже великі
куски м’яса запікайте безпосередньо на решітці, а під нею помістіть глибоке деко, щоб капав жир.
Примітки до таблиці запікання м’ясних страв!
В таблиці для запікання м’ясних страв зазначено температуру,
рівень встановлення деко та час запікання. Час запікання зазвичай залежить від типу м’яса, його розміру та кількості,
тому можливі деякі варіації.
• При запіканні великих кусків м’яса створюється надмірна пара у духовці та утворюється конденсат на дверцятах духовки. Це нормальне явище та не впливає на роботу духовки. Але, після завершення запікання, ретельно протріть дверцята та скло духовки.
• Раціонально запікати м’ясо, птицю та рибу, якщо їх вага більша 1 кг.
• Додавайте рідину під час запікання м’яса, щоб не горів сік,
що капає з м’яса. Це означає, що необхідно стежити за процесом запікання м’яса та доливати рідину по необхідності.
• Коли пройде половина часу приготування, переверніть м’ясо,
особливо, якщо ви запікаєте його в глибокому деко.
• Якщо ви запікаєте м’ясо на решітці, помістіть її на глибоке деко та вставте в спрямовувачі. У деко буде скапувати жир.
• Ніколи не залишайте м’ясо остигати в духовці. Оскільки може утворитися конденсат, що може бути причиною корозії
духовки.
Примітки до таблиці приготування:
• Температура в таблиці вказана по інтервалам. Спочатку виберіть низьку температуру. Ви завжди можете збільшити температуру, якщо необхідно.
Час випікання – орієнтовний і може змінюватися в
залежності від індивідуальних характеристик.
• Позначка зірочка * означає, що духовку необхідно попередньо нагріти.
Таблица приготовления с помощью нагрева сверху и снизу + работа вентилятора

Вид випічки
Рівень
(знизу)
Температура
(в °С)
верхній/нижній нагрів +
вентилятор
Час приготування
(в хвил.)
Кондитерські вироби
Мармурова баба, кулич
2 150-160 50-60
Пиріг в чотирикутному деко
2 150-160 55-65
Пиріг у формі
2 150-160 45-55
Сирковий пиріг у формі
2 150-160 65-75
Фруктовий пиріг (пісочне тісто)
2 150-160 45-65
Фруктовий торт (з начинкою)
2 160-170 55-65
Бісквіт
2 150-160 25-35
Пиріг з глазур’ю
3 160-170 25-35
Фруктовий пиріг (здоба)
3 150-160 50-60
Сливовий пиріг
3 150-160 30-40
Бісквітний рулет*
3 160-170 15-23
Пиріг здобний
3 150-160 25-35
Плетена булка із дріжджового тіста
2 160-170 35-45
Різдвяний пиріг (штрудель)
2 150-160 45-65
Яблучний рулет
2 160-170 50-60
Булочки
2 150-160 35-45
Пікантна випічка
Лотарингська запіканка (пиріг зі шкварками)
2 170-180 45-55
Піца*
2 190-200 20-25
Хліб
2 170-180 50-60
Булки*
3 180-190 15-20
Дрібна випічка (печиво)
Пісочне печиво
3 150-160 15-25
Печиво з глазур’ю
3 150-160 15-25
Дрібна дріжджова випічка
3 160-170 18-23
Печиво із листового тіста
3 170-180 20-30
Пиріжки зі збитими вершками/випічка з кремом
3 170-180 25-45
Заморожена випічка
Яблучний рулет
2 170-180 50-70
Сирний торт
2 160-170 65-85
Піца
2 170-180 20-30
Картопля для приготування в духовці
2 170-180 20-35
Крокети, запечені в духовці
2 170-180 20-35
* необхідно попередньо нагріти духовку

142960
Інструкція з експлуатації, установки та підключення
23
Таблиця запікання м’ясних страв
Вид м’яса
Вага
(в грамах)
Рівень
(знизу)
Температура
(°C)
Час запікання
(в хвил.)
Яловичина
Філе яловичини
1000
2
200 -220
100-120
Філе яловичини
1500
2
200-220
120-150
Ростбіф, середньо запечений
1000
2
220-230
30-40
Ростбіф, добре пропечений
1000
2
220-230
40-50
Свинина
Запечена свинина зі скоринкою
1500 2
180-190 140-160
Бочок
1500 2
190-200 120-150
Бочок
2000 2
180-200 150-180
Філе свинини
1500
2
200-220
120-140
Рулет
1500
2
200-220
120-140
Відбивна котлета
1500
2
180-200
100-120
Рубаний біфштекс
1500
2
210-220
60-70
Телятина


Рулет
1500
2
180-200
90-120
Теляча голяшка
1700
2
180-200
120-130
Баранина


Грудинка ягняти
1500
2
190-200
100-120
Лопатка баранини
1500
2
190-200
120-130
Дичина


Грудинка зайця
1500
2
190-210
100-120
Лопатка зайця
1500
2
190-210
100-120
Стегно кабана
1500
2
190-210
100-120
Птиця
Курча, цілком
1200 2
200-210 60-70
Курка
1500 2
200-210 70-90
Качка
1700 2
180-200 120-150
Гусак
4000 2
160-170 180-200
Індик
5000 2
150-160 180-240
Риба
Риба, цілком
1000 2
200-210 50-60
Рибне суфле
1500 2
180-200 50-70
Приготування за допомогою інфрачервоного
нагрівача
Будьте особливо уважні під час приготування за
допомогою інфрачервоного нагрівача. Через високу
температуру духовка та приладдя сильно нагріваються.
Тому користуйтеся кухонними рукавичками та
спеціальними щипцями для м’яса!
При запіканні пористого м’яса може бризнути гарячий
жир (наприклад, проколена ковбаса). Щоб уникнути
опіків шкіри та попадання жиру в очі, користуйтеся
довгими щипцями для м’яса.
Під час використання інфрачервоного нагрівача
постійно стежте за процесом запікання. Через високу
температуру м’ясо може підгоріти та спровокувати
пожежу!
Не дозволяйте дітям наближуватися до духовки під час
роботи інфрачервоного нагрівача.
Інфрачервоний нагрів особливо підходить для приготування нежирних ковбас (сосисок), м’яса, філе риби та біфштексів та для утворення хрумкої, золотавої скоринки.
Поради щодо приготування в режимі інфрачервоного
нагріву
Під час приготування за допомогою інфрачервоного
нагрівача дверцята духовки завжди повинні бути
зачиненими.
• У таблиці для приготування за допомогою інфрачервоного нагрівача зазначено рекомендована температура, рівень приготування та час приготування, який може змінюватися в залежності від ваги та кількості м’яса.
При готуванні м’яса в духовці ми рекомендуємо
використовувати жировий фільтр (в залежності від
моделі приладу).
• Інфрачервоний нагрівач необхідно попередньо розігріти впродовж 3 хвилин.
• Якщо ви запікаєте м’ясо на решітці, змажте її рослинною олією, щоб м’ясо не пригорало.
• Помістіть м’ясо на решітку, потім помістіть решітку на глибоке деко та все це помістіть на спрямовувачі.
• Коли пройде половина часу приготування, переверніть м’ясо.
Тонкі шматки м’яса перевертайте один раз, а товстіші –
декілька. Завжди користуйтеся щипцями, щоб уникнути надмірного витікання соку з м’яса.
• Темне м’ясо яловичини готовиться швидше, чим м’ясо свинини та телятини.
• Після завершення приготування почистіть інфрачервоний нагрівач, духовку та приладдя.

142960
Інструкція з експлуатації, установки та підключення
24
Приготування за допомогою рожна
(лише в деяких моделях)
• У комплект входить рожен зі зйомною ручкою та два тримача з гвинтами для підтримання м’яса.
• Для використання рожна, вставте спочатку спеціальний тримач в четвертий рівень знизу.
• Насадіть приготовлене м’ясо на рожен та закріпіть м’ясо з обох боків тримачами, що додаються.
• Прикрутіть ручку до передньої частини рожна. Гострий кінець рожна вставте в отвір на задній стороні духовки, який захищений клапаном. Помістіть передню частину рожна на спрямовувач та зафіксуйте в цьому положенні.
• Помістіть на один рівень нижче глибоке деко для скапування жиру.
• Рожен працює в режимі „Інфрачервоний нагрів”.
• Інфрачервоний нагрівач керується за допомогою терморегулятора та почне працювати лише при зачинених дверцятах духовки.
• Перед тим, як зачинити дверцята духовки та увімкнути нагрівач, зніміть ручку з рожна.
Таблиця приготування за допомогою інфрачервоного нагрівача
Вид м’яса
Вага
(в грамах)
Рівень
(знизу)
Температура
(°C)
Температура
(°C)
Час приготування
(в хвил.)
М’ясо та ковбаси
2 біфштекса, з кров’ю
400 5
230
-
14-16 2 біфштекса, напівготове
400 5
230
-
16-20 2 біфштекса, пропечене
400 5
230
-
20-23 2 шніцеля зі свинної шийки
350 5
230
-
19-23 2 відбивні свині котлети
400 5
230
-
20-23 2 котлети з яловичини
700 5
230
-
19-22 4 відбивні котлети з баранини
700 5
230
-
15-18 4 ковбаси для жарення
400 5
230
-
9-14 2 м’ясних рулети з сиром
400 5
230
-
9-13 1 курча, поділене
1400 3
-
210-220 28-33 (1 сторона)
23-28 (2 сторона)
Риба
Філе лосося
400 4
230
-
19-22
Риба в алюмінієвій фользі
500 4
-
220 10-13
Тости
4 кусочки білого хлібу
200 5
230
-
1,5-3 2 кусочки хліба
200 5
230
-
2-3
Тости для бутербродів
600 5
230
-
4-7
М’ясо/птиця
Качка*
2000 1
-
150-170 80-100
Курча*
1000 3
-
160-170 60-70
Жарена свинина
1500 3
-
140-160 90-120
Шніцель зі свинної шийки
1500 3
-
140-160 100-180
Ніжка свинини
1000 3
-
140-160 120-160
Ростбіф
1500 3
-
170-180 40-80
*можна готовити за допомогою рожна
Технічне обслуговування та чищення
Ніколи не чистіть прилад за допомогою пристрою з гарячою парою, що подається під тиском!
Перед очищенням вимкніть духовку та дайте їй охолонути.
Передня частина корпусу
Для чищення передньої частини духовки використовуйте звичайні миючі засоби та звертайте увагу на інструкцію виробника миючих засобів.
Ніколи не використовуйте агресивні миючі засоби та гострі
предмети, які можуть подряпати поверхню.
Передня частина корпусу з нержавіючої сталі
(лише в деяких моделях)
Чистіть поверхню неагресивними миючими засобами (рідким милом) і м’якою ганчіркою, щоб не було подряпин. Ніколи не використовуйте агресивні миючі засоби або розчини з кислотою, бо ви можете пошкодити поверхню.
Емальовані поверхні та пластмасові частини
(лише в деяких моделях)
Протріть кнопки та ручки м’якою ганчіркою та рідким миючим засобом, який призначений для догляду за гладкими емальованими поверхнями.
Поверхні з алюмінієвим покриттям
Поверхні з алюмінієвим покриттям необхідно чистити за допомогою рідких неагресивних миючих засобів та м’якою ганчіркою. Ви також можете використовувати спеціальні миючі
засоби, що призначені для чищення таких поверхонь, та звертайте увагу на інструкцію виробника миючих засобів.
ПОПЕРЕДЖЕННЯ: Такі поверхні ніколи не повинні
контактувати з очищувальними аерозолями для духовки,
оскільки вони можуть пошкодити алюмінієве покриття.

142960
Інструкція з експлуатації, установки та підключення
25
Духовка
Духовку можна почистити звичайним способом за допомогою миючих засобів та аерозолів для духовок. Для постійного чищення духовки ми рекомендуємо наступне (після кожного використання):
Поверніть ручку вибору режимів в положення . Встановіть температуру на 50°C. Налийте 0,4 л води в глибоке деко та вставте його в найнижчі спрямовувачі духовки. Через тридцять хвилин залишки продуктів розм’якнуть на емалевому покритті
духовки і ви можете легко протерти вологою ганчіркою.
Інші поради щодо очищення духовки:
• Духовка повинна бути охолодженою перед очищенням.
• Духовку та приладдя необхідно чистити після кожного використання, щоб залишки продуктів не пригорали.
• Стінки духовки найлегше очищувати від жиру теплою водою та миючим засобом поки духовка тепла.
• Затверділі залишки продуктів та сильно забруднену духовку можна почистити спеціальним миючим засобом для духовки.
Духовку добре помийте водою та витріть від залишків миючих засобів.
• Ніколи не використовуйте агресивні миючі засоби, такі як поліруючі засоби, засоби для усунення іржі та плям і т.п.
• Лаковані, оцинковані поверхні та поверхні з нержавіючої сталі,
а також алюмінієві частини не повинні торкатися з аерозолями для очистки духовки, оскільки може пошкодитися або обезбарвитися поверхня. Це також стосується температурного зонду (якщо плита обладнана ним) та відкритих нагрівачів у верхній частині духовки.
• При використанні миючих засобів не забувайте про навколишнє середовище, та дотримуйтеся інструкцій виробників миючих засобів.
Каталітичне покриття духовки
• Каталітична емаль – м’яка та чутлива до надмірного протирання. Тому ми не рекомендуємо користуватися абразивними миючими засобами та гострими предметами.
• Груба каталітична емаль прискорює розпад жиру та іншого бруду. Невеликі плями, що залишилися після приготування,
як правило зникають під час наступного використання духовки. Плями зникають при температурі вище 220єC, а при низьких температурах вони зникають частково.
• Самоочищуюча властивість каталітичного покриття поступово слабшає. Ми пропонуємо замінити каталітичне покриття через кілька років після правильного використання.
Кілька корисних порад
• При запіканні великих кусків жирного м’яса, заверніть їх в алюмінієву фольгу або помістіть у відповідну посудину, щоб уникнути розбризкування жиру по всій духовці.
• Помістіть глибоке деко під решіткою при використанні
інфрачервоного нагрівача.
Знімання дротяних та телескопічних спрямовувачів
Для полегшення очищення стінок духовки ви можете зняти телескопічні або дротяні спрямовувачі. Щоб зняти бокові
спрямовувачі, підніміть нижній край спрямовувачів всередину та зніміть їх з верхніх отворів.
Дротяні та телескопічні спрямовувачі чистіть звичайними миючими засобами.
Телескопічні спрямовувачі не можна мити в посудомийній машині.
Примітка! Ніколи не змащуйте телескопічні спрямовувачі!
Для установки спрямовувачів встановіть їх у відповідні отвори та опустіть вниз.
Верхня внутрішня частина духовки
(в залежності від моделі)
Для полегшення чищення верхньої внутрішньої частини духовки деякі з них обладнані заглибленим інфрачервоним нагрівачем.
• Перед тим як опустити інфрачервоний нагрівач, вимкніть прилад з електромережі, відкрутивши запобіжник або вимкнувши основний вимикач.
• Нагрівач повинен охолонути, щоб уникнути опіків!
• Нагрівачем не можна користуватися в опущеному положенні!
Перед очищенням витягніть усі деко, решітки та спрямовувачі.
За допомогою будь-якого інструменту (наприклад, ніж) звільніть поперечну скобу, щоб вона вискочила з кріплень з обох боків
(див. малюнок). Іншою рукою притримуйте нагрівач та опустіть його вниз.
Після очищення нагрівач проштовхніть вверх, щоб скоба стала на своє попереднє місце.
Знімання дверцят
(лише в деяких моделях)
Повністю відчиніть дверцята духовки. Петлі нижніх шарнірів підніміть вертикально та установіть їх на язички верхніх шарнірів. Прикрийте дверцята духовки наполовину (див. мал.)
та зніміть їх.
Для встановлення помістіть дверцята під кутом 60
° в отвори шарнірів. Стежте, щоб отвори на нижніх шарнірах наскочили на нижню частину дверцят. Тепер повністю відчиніть дверцята,
зніміть петлі з язичків верхніх шарнірів та встановіть їх в горизонтальне положення.
1 шарнір дверцят
2 шарнір дверцят при в робочому положенні зніманні

142960
Інструкція з експлуатації, установки та підключення
26
Знімання дверцят з одноосьовим шарніром
(лише в деяких моделях)
Повністю відчиніть дверцята та відкиньте язички, що знімаються, до кінця назад (див. малюнок). Потім повільно зачиніть дверцята, щоб язички попали в отвори. Приблизно при
15
° дверцята злегка підніміть та зніміть з шарнірів (мал. 2).
Для встановлення помістіть дверцята під кутом 15
° в отвори шарнірів та підштовхніть їх вперед та вниз, щоб шарніри заскочили в отвори (мал. 3). Перевірте, чи правильно шарніри
„сіли” у отвори.
Тепер повністю відчиніть дверцята та поверніть язички до кінця в початкове положення. Повільно зачиніть дверцята та перевірте, чи щільно вони зачиняються (мал. 4). Якщо виникли труднощі при зачиненні дверцят, перевірте, чи правильно „сіли”
шарніри в отвори.
Увага! Не допускайте, щоб язички шарнірів виплигували,
оскільки міцна пружина може спричинити пошкодження.
Приладдя
Приладдя, наприклад, деко, решітку і т.п. очищуйте гарячою водою та звичайним миючим засобом.
Спеціальна емаль
Духовка, внутрішня частина дверцят, деко покриті спеціальною емаллю, що має гладку та стійку поверхню.
Це спеціальне покриття можна чистити при кімнатній температурі.
Жировий фільтр
Жировий фільтр необхідно чистити після кожного використання за допомогою м’якої щітки в гарячій воді з миючим засобом,
або ж в посудомийній машині.
Усунення пошкоджень
Непрофесійне втручання та ремонт приладу – небезпечні,
оскільки можуть привести до удару струмом та короткого замикання. Тому ремонт повинен проводити лише кваліфікований фахівець сервісного центру.
Але інколи виникають пошкодження, які ви можете усунути самостійно, дотримуючись нижченаведеної інструкції.
Важливо!
Якщо пошкодження приладу викликано як наслідок неправильного користування під час гарантійного терміну,
обслуговування в сервісному центрі оплачується користувачем.
Далі наводиться декілька порад щодо усунення пошкоджень:
Таймер показує неправильні значення або зненацька
вмикається та вимикається
Вимкніть духовку з електромережі на кілька хвилин (викрутіть запобіжник або вимкніть основний вимикач), потім знову підключіть до основного живлення та встановіть точний час дня.
Дисплей таймера мерехтить
У мережі перебій передачі електроенергії або прилад щойно було підключено до електромережі. Усі установки усунено.
Встановіть правильний час дня для початку роботи духовки.
Після закінчення роботи автоматичного режиму, духовка вимкнеться дисплей покаже час та ви почуєте звуковий сигнал.
Витягніть продукти з духовки, установіть ручку вибору температури та режимів нагріву в початкове положення.
Виберіть функцію "Ручний режим", щоб користуватися духовкою в класичному режимі (без програмування).
Сигнальна лампочка не світиться
• Чи увімкнено усі необхідні вмикачі?
• Чи не вимкнено запобіжник?
• Чи правильно встановлено температуру?
Запобіжник постійно вимикається
• Зверніться в сервісний центр!
Не працює освітлення духовки
• Заміну електричної лампочки дивіться в розділі "Заміна запасних частин".
Духовка не нагрівається
• Чи не вимкнено запобіжник?
• Чи правильно встановлено температуру?
• Чи не забули ви переключити духовку в класичний режим роботи після використання таймера (автоматичне приготування)? Переключіть ручку вибору режимів в положення „Ручний режим”.
Випічка погано пропеклася
• Чи зняли ви жировий фільтр?
• Чи дотримувалися ви інструкцій та застережень, що вказано в розділі „Випікання”?
• Чи дотримувалися ви вказівок, які зазначені в таблиці для випікання?

142960
Інструкція з експлуатації, установки та підключення
27
Заміна запасних частин
Патрон електричної лампочки духовки знаходиться під
напругою. Є небезпека удару електричним струмом!
Перед заміною лампочки вимкніть плиту з електромережі
(витягнувши запобіжник або вимкнувши основний вмикач).
Лампочка – це видатковий матеріал, тому гарантія на неї не поширюється.
Інше приладдя
Деко, решітку та інше приладдя духовки ви можете замовити у сервісному центрі. При замовленні вкажіть шифр чи тип та модель приладу.
Ручки управління конфорками можна зняти, потягнувши їх на себе.
Лампочка духовки
У духовці використовуються лампочки з такими характеристиками:
E 14, 230 В, 25 Вт, 300°C.
Відкрутіть скляну кришку проти годинникової стрілки та замініть лампочку. Потім знову закрутіть скляну кришку.
У випадку бокового освітлення, зніміть скляну кришку, вставивши викрутку у отвір, та поверніть в напрямку стрілки (див.
малюнок)
Лампочка – це видатковий матеріал, тому гарантія на неї не поширюється.


Інструкція з установки та підключення
Техніка безпеки при монтажі
• Установку приладу може виконати лише кваліфікований фахівець.
• Електрична установка повинна бути обладнана безпечним пристроєм, який може від’єднати прилад від електромережі з відстанню між контактами не менше, ніж 3 мм у відкритому положенні. Відповідний захист забезпечується LS- вимикачами та/чи запобіжниками.
• Для підключення духовки можна використати гумові
з’єднувальні кабелі (тип HO5RR-F з зеленим/жовтим проводом заземлення), PVC ізольовані кабелі (тип HO5VV-F
з зеленим/жовтим проводом заземлення) або інші кабелі
відповідної якості.
• Декоративні панелі, клей та облицювання меблів, поряд з якими знаходиться плита, повинні бути термостійкими
(>75°C), оскільки вони можуть деформуватися.
• Викиньте пакувальний матеріал (фольгу, пінопласт, цвяхи,
тощо), оскільки він становить небезпеку для дітей. Діти можуть проковтнути дрібні частини, а фольгою можуть задушитися.

142960
Інструкція з експлуатації, установки та підключення
28
Монтаж електричної духовки
• Панелі та облицювання меблевого елемента для вбудованого приладу повинні мати термостійке покриття
(100°C), інакше може змінитися форма меблів або обезбарвитися.
• Перед монтуванням приладу зніміть задню панель меблевого елементу, де буде розміщуватися прилад.
• Використовуйте точні дані для монтажу приладу, як зазначено на малюнку.
• Дно меблевого елементу (макс. 530 мм) завжди повинне бути коротшим, чим бокові стінки, щоб забезпечити відповідну вентиляцію.
• Вирівняйте меблевий елемент за допомогою ватерпасу.
• Кухонний елемент, куди вмонтовано прилад, необхідно обов’язково зафіксувати до суміжних меблевих елементів,
щоб забезпечити стабільність.
• Проштовхніть прилад у нішу. Будьте обережні, щоб не надто сильно прижати гвинти, оскільки ви можете пошкодити меблевий елемент або емаль приладу.

142960
Інструкція з експлуатації, установки та підключення
29
Електричне підключення
Електричне підключення може проводити лише
кваліфікований фахівець сервісного центру!
Унаслідок неправильного підключення можуть
пошкодитися деякі частини приладу, а тому ви не
маєте права на гарантійне обслуговування!
Приєднувальну напругу (230 В) необхідно перевірити вимірювальним пристроєм!

• Перед підключенням перевірте, чи співпадає напруга, що вказана в таблиці, з фактичною напругою мережі.
• Довжина приєднувального кабелю повинна бути 1,5 м, щоб прилад можна було легко підключити перед тим, як присунути його до стіни.
• Провід заземлення необхідно встановити так, щоб при відмовленні розвантажувального пристрою він навантажувався пізніше, ніж провід під напругою.
Підключення
• На задній стінці приладу за допомогою викрутки відкрийте кришку клеми. Звільніть два замка, які розміщені з обох боків на нижній стороні клеми.
• Приєднувальний кабель повинен обов’язково проходити через розвантажувальний пристрій, який захищає кабель від роз’єднування.
• Розвантажувальний пристрій загвинтіть та закрийте кришкою.
Кольори проводів
L1, L2, L3 = зовнішні проводи, по яким проходить напруга. Колір проводів: чорний, чорний, коричневий.
N = нейтральний провід
Колір проводу: синій.
Зверніть увагу на правильне N-підключення!
PE = провід заземлення
Колір проводу: зелений/жовтий.

142960
Інструкція з експлуатації, установки та підключення
30
Технічні дані
Тип-модель
EVP431-444M
EVP431-544M
EVP433-124M
EVP434-444M
EVP434-524M
EVP434-544M
EVP433-444M
EVP434-424M
EVP433-444M
Розміри приладу
(висота/ширина/глибина) (мм)
588x555x548
Монтажні розміри
(висота/ширина/глибина) (мм)
600x560x550
Напруга електромережі
AC 230 В
Номінальна напруга нагрівачів
230 В, 50 Гц
Максимальна температура
275°C
Духовка
Регулятор температури/
Вмикач режимів роботи
1/1
Рівні приготування
(телескопічні спрямовувачі на трьох рівнях – лише в деяких моделях)
5
Верхній/нижній нагрівач (кВт)
0,9/1,1
Інфрачервоний нагрівач/Інфрачервоний нагрівач +
робота вентилятора (кВт)
2,0/2,2
Освітлення духовки: верхнє/бокове* (В)
25/25*
Режими нагрівів
Верхній/нижній нагрів (кВт)
2,0
Верхній нагрів (кВт)
0,9
Нижній нагрів (кВт)
1,1
Інфрачервоний нагрів (кВт)
2,0
Нагрівач, що з’єднаний з вентилятором (кВт)
2,2
Мотор вентилятора з’єднаного з нагрівачем (Вт)
35
Мотор, що повертає рожен* (Вт)
4
Мотор вентиляційного охолодження* (Вт)
11
Загальна приєднувальна потужність (кВт)
3,4
Духовка, загальна потужність (кВт)
3,4
* залежить від обладнання приладу
Сервіс
Ремонт
Якщо у вас виникли технічні проблеми з духовкою та
необхідно провести ремонт, зверніться в найближчий
сервісний центр. При цьому вкажіть тип та модель
приладу.
Важливо!
Перед тим, як звернутися до сервісного центру, перевірте, чи ви не можете самостійно усунути пошкодження, які подано в розділі „Усунення пошкоджень”.
Якщо пошкодження приладу викликано як наслідок неправильного користування під час гарантійного терміну,
обслуговування в сервісному центрі оплачується користувачем.
Зберігайте дану інструкцію.
Таблиця даних
Таблиця основних даних знаходиться в нижній боковій частині
при відчиненні дверцят духовки.
МИ ЗАЛИШАЄМО ЗА СОБОЮ ПРАВО НА ВНЕСЕННЯ ЗМІН, ЩО НЕ ВПЛИВАЮТЬ НА ФУНКЦІЮВАННЯ
ПРИЛАДУ.


Поділіться з Вашими друзьями:


База даних захищена авторським правом ©divovo.in.ua 2017
звернутися до адміністрації

войти | регистрация
    Головна сторінка


загрузить материал