2 аналізування системи формування конкурентної поведінки 1 Стан та характеристика розвитку кондитерської галузі



Сторінка1/7
Дата конвертації05.01.2017
Розмір1.16 Mb.
  1   2   3   4   5   6   7


2 АНАЛІЗУВАННЯ СИСТЕМИ ФОРМУВАННЯ КОНКУРЕНТНОЇ ПОВЕДІНКИ
2.1 Стан та характеристика розвитку кондитерської галузі
Кондитерська галузь є однією з найбільш розвинутих у харчовій промисловості України. Поточні обсяги виробництва продукції галузі дозволяють не тільки забезпечувати потреби внутрішнього ринку, а й створюють значний експортний потенціал (українські кондитери експортують свою продукцію у більш ніж 50 країн світу). Підприємства галузі є активними споживачами вітчизняної сільськогосподарської сировини – борошна, цукру, молока тощо, а їх асортимент охоплює практично всі групи кондитерських виробів.

Сучасний кондитерський ринок України є одним з найбільших секторів харчової промисловості, характеризується стабільністю та стрімким зростанням, а також показує низький рівень вразливості до негативних спадів в економіці країни та світу в цілому. На всіх провідних підприємствах галузі впроваджені та функціонують системи менеджменту якості за версією ISO 9001:2000.

Види діяльності в кондитерській галузі України визначаються Класифікацією видів економічної діяльності за КВЕД 009:2010, затвердженої Наказом Держспоживстандарту України №457 від 11.10.2010 р. Класифікацію основних видів діяльності в кондитерській промисловості наведено в табл. 2.1[44].

Таблиця 2.1 - Класифікація основних видів діяльності в кондитерській промисловості



Код за КВЕД

Назва виду діяльності

1

2

10.7

Виробництво хліба, хлібобулочних і борошняних виробів

10.71

Виробництво хліба та хлібобулочних виробів; виробництво борошняних кондитерських виробів, тортів і тістечок нетривалого зберігання

10.72

Виробництво сухарів і сухого печива; виробництво борошняних кондитерських виробів, тортів і тістечок тривалого зберігання

10.81

Виробництво цукру

10.82

Виробництво какао, шоколаду та цукрових кондитерських виробів

Сьогодні український кондитерський ринок майже нічим не відрізняється від європейського, оскільки вітчизняні виробники пропонують різноманітний асортимент кондитерської продукції своїм споживачам, який налічує близько 1000 найменувань.

Продукція кондитерської галузі умовно поділяється на борошняні, шоколадні та цукрові кондитерські вироби. Класифікація видів продукції кондитерської галузі здійснюється відповідно до Номенклатури продукції промисловості, затвердженої Наказом Держкомстату України від 30.08.2002 р. №320. Класифікація основних видів кондитерської продукції наведено в табл. 2.2 [45].

Таблиця 2.2 - Класифікація основних видів кондитерської продукції за НПП

Код за КВЕД

Назва виду діяльності

1

2

15.81

Вироби хлібобулочні, торти та тістечка нетривалого зберігання

15.81.1

Вироби хлібобулочні, тістечка та здобні хлібобулочні вироби

15.81.12

Торти і вироби кондитерські; вироби хлібобулочні інші з доданням підсолоджувальних речовин

15.82

Вироби сухарні, печиво та здобні хлібобулочні вироби тривалого зберігання

15.82.1

Вироби сухарні, печиво та здобні хлібобулочні вироби тривалого зберігання

15.82.12

Пряники і вироби аналогічні; печиво солодке; вафлі

15.82.13

Хлібобулочні і борошняні кондитерські вироби, інші

15.84

Какао, шоколад і вироби кондитерські з цукру

15.84.2

Шоколад та вироби кондитерські шоколадні цукрові

15.84.21

Шоколад та інші харчові продукти готові, з вмістом какао (крім какао-порошку підсолодженого), у пакованнях масою більше 2 кг

15.84.22

Шоколад та інші продукти харчові готові з вмістом какао, в брикетах, пластинах чи плитках, крім какаопорошку підсолодженого

15.84.23

Вироби кондитерські з цукру (включаючи білий шоколад) без вмісту какао

Основна частина кондитерських виробів продається у супермаркетах, спеціалізованих кіосках та на ринках (38% та 33% відповідно) (див. рис. 2.1)


 



Поділіться з Вашими друзьями:
  1   2   3   4   5   6   7


База даних захищена авторським правом ©divovo.in.ua 2017
звернутися до адміністрації

войти | регистрация
    Головна сторінка


загрузить материал